2013.07.02. 22:40 dnlm

A kőkemény munka első napja

Címkék: munka social kecske pajta

No, a sok munkás hónap után végre elkezdhettünk dolgozni a pajtán, ami nagyobb kihívás elé állított, mint gondoltam, a pajta nem adja olcsón eredeti funkcióját. A tető jóval stabilabban volt romos, úgyhogy nagy szenvedések árán csak a felét sikerült lekapni, a másik fele úgy fekszik a falakon, mint ha oda teremtették volna ( ja... igen).

A falak viszont korántsem olyan stabilak, mint kellene lenniük, a téglák közti töltőanyag kézzel is könnyen kikaparható, egyesével, szabad kézzel le lehet emelgetni, ami elég szomorú, mert esélyes, hogy a falak egyszer csak zsupp, eldőlnek. 

Az oromfal eltűnt, leszedtük, nagyon instabil volt, de a futósort szeretném meghagyni, habár vannak kétségeim, mert továbbra is erőteljesen inog a gerenda feletti rész. Az ajtót teljes egészében eltávolítottuk, annyira erősek vagyunk, hogy lekaptuk szerszám nélkül. Ezáltal megnyitottuk a teret, és az utat a sok-sok levegőnek és fénynek, meg a későbbi zabálásoknak és piálásoknak. HELL YEAH!

A legnehezebb és legrosszabb része a bontásnak a pakolás, ami elvesz minden energiát és végtelenül demotiváló, hogy egyik helyről a másikra pakolsz téglákat, süt a nap, szállnak rád a bogarak és még csak csajok sincsenek. 

Ettől függetlenül nagy parti a socialpajta építés. Az első munkanapon Marci volt a vérbeli szakmunkás, izzott a kezünk alatt a munka. Ebédre ettünk zöldbablevest, brassóit (kétszer), utána toltunk egy kisfröccsöt, meg egy szolid délutáni kummantást, megbeszéltük az aktuális politikai helyzetet, a zenekari teendőket, néztünk brit leggyengébb láncszemet. Nem kell jobb indítás. 

Az első képen látható, hogy már nincs oromfal, a másodikon pedig a jóllakott munkások pózolnak. 

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

És az extra:

A kecske, amely végignézte a napot, zabált és röhögött.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://socialpajta.blog.hu/api/trackback/id/tr435388532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása